Protostim

Cseh és szlovák
szerszámgépek forgalmazása

MMC 1500

MAS portálos megmunkálóközpont

Az alakos felületek pontos és gyors megmunkálására szolgáló megmunkálóközpont, nagyobb és a komplikáltabb alkatrészek előfúrása, fúrása, dörzsárazása, menetvágása és marása.

Pontosság – a gép megfelel az  ISO 3070 a VDI/DGQ 3441  pontossági előírásainak.

A gép dinamikája – nagysebességű mozgással és  gyorsulással van biztosítva (45m/min és 0,5g értékekig).

Szerkezet és munkatér  – a gépkeret FEM-módszerrel (Finite Element Method) valamint számítógépes téroptimalizációval lett optimalizálva. A munkatér 1.500 x 1.000 x 800 mm.  A gép opcióként palettaváltóval is felszerelhető, mely jelentősen növeli a termelékenységet.

Automatikus szerszám cserélő – a gép alaptartozéka, lehetővé teszi, hogy automatikus ciklusban dolgozzunk. Asztal, keresztgerenda és szán mozgások egyidejűleg használhatóak. Opcióként lehetséges főorsón keresztüli hűtéssel ellátott hatékony szerszámokat  alkalmazni.

Ergonómia, forgács- és vízgazdálkodás – a gép a kialakítása lehetővé teszi a kényelmes működtetést és magas fokú biztonságot biztosít a kezelőszemélyzetnek a munkavégzés idejére. Az automatikus forgácseltávolítás és a megfelelő gépkivitel csökkenti a nem produktív mellékidőket valamint a gép karbantartására fordítandó időráfordítást. Környezetvédelmi szempontból a gép megfelel minden szigorú európai szabályozásnak. A munkatér teljesen fedve van, véd a kiröppenő forgácsoktól és hűtővízszivárgástól.  A hűtővíz víz zárt ciklusban van elvezetve és cirkuláltatva. Opcióként lehetőség van légszűrő, valamint páraselszívó berendezés felszereléséhez magas portartalmú anyagok megmunkálásához.

Diagnosztika és a gép ellenőrzése – lehetővé teszi a gépkezelő munkájának kiértékelését. A  KOVOSVIT MAS, a.s. kérésre opcióként távdiagnosztikát nyújt a gép üzemltetéséhez, mely lehetővé teszi a műszaki és technológiai gépparaméterek figyelését, képes a közvetlen kapcsolattartásra a vevő és  KOVOSVIT MAS, a.s. között. Lehetőséget nyújt a gépterhelés, vibrációk, szerszámkopás, orsófutás figyelésére.

Jellemző géptervezési jellemzők
- mozgó gépalkatrészek (asztal, keresztgerenda, szán)  a lineáris vezetéken vannak elhelyezve
- az orsó magas pontosságú csapágyakkal van rögzítve
- az orsó és a tengelymozgások digitális meghajtásokkal vannak megoldva
- direkt mérés lineáris optikai érzékelőkkel
- központi szerszámtár és cserélő
- palettaváltó ocióként
- HEIDENHAIN iTNC 530 vezérlő rendszer

MMC 1500
MMC 1500
X-löket 1.500 mm
Y-löket 1.000 mm
Z-löket 600 mm
Asztalméret 1.500 × 1.000 mm
Asztalterhelhetőség 2.500 kg
Motorteljesítmény 33/45 kW

Árajánlatkérés

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, egyes típusoknál gépcsaládonként eltérőek lehetnek. Pontos tájékoztatásért és további információért keresse meg munkatársainkat elérhetőségeink egyikén.

Az oldal tetejére